5 Haziran 2012 Salı

Sen, Sen, Sen


Kurtuluş için gerçek dışarıdan görünüyor hatalara gözünü açmak ve onları düzeltmeye yardım etmek girişimi gibi.

Neden incidir:
Çünkü söylenenler iç huzurun kırılgan sınırlarını yıkıyor.

Svetanın kocası onu çok seviyordu. Ondan başka da iş arkadaşı Olyanı, çocukluk arkadaşı Alinanı, bütün sarışın, esmer ve tabii ki, kürən kızları. Sveta onun elbisesinin üzerinde dudak boyasının izlerini, makinede ipek kadın şərflərini buluyordu, hatta bir defasında kendi apartmanında o, sarışın bir kadına rastladı: kız ağlayarak, Svetanın kocasının Saratov yaşayan amcası kızı olduğunu bildirdi.

Ama hatta bundan sonra da Sveta rəfiqələrinin imaların ihlal koymuyor, ebeveynlerinin rahatsızlıklarına cevap olarak inciniyor ve en yakın arkadaşı onun hareketine "devekuşu politikası" adını konulduğunda sonra hönkürərək ağlamaya başlıyor.Gözyaşlarını siləndən sonra Sveta hiçbir şey olmamış gibi, kocasının köynəklərini ütüləməyə gidiyor.

Beş yıllık sabır kasesi dolunca sonra forumdaki rastgele muhatabının maslahatı, nihayet, onun gözlerini açtı. Deme (bu, kimin aklına gelirdi ki!), Bu tür insanlar değişmiyor ve Sveta kendi hayatını göz yaşlarına ve bağışlamaqlara sarf etmemelidir.Bu bilge telkinlerden düzgün bir hafta sonra Sveta son olarak kocasının köynəklərini ütülədi, onları valize topladı ve Oleqi evden sonraki sevgilisinin yanına kovdu. Bu zaman, gözlerini açan muhatabını övmekten yorulmurdu.Genellikle, senin açmak istediğin "korkunç gerçek" i insanın kendisi de kalbinin derinliğinde bilir. Veya en az anlıyor ki, çocuğu kötü terbiye almış, kocası annesinin sözü oturup durur, beli daha ince olabilirdi.Ama sorunlar səsləndirilməyənə kadar, onlara göz yummak daha kolaydır: ben gizlənmişəm ve hiç kimseyi görmüyorum. Dile gətiriləndən sonra gerçek daha gerçek oluyor, bu qıcıqlandırır, dilxor ediyor, daha hissiyyatlı insanları ise depresyona sokuyor, fakat çoğu zaman harekete geçmeye zorladı etmiyor.

Çünkü bunu içinden istemeli ve değişime hazır olmalısın.Bu durumda, gerçek değişime neden yok, sadece bahane olabilir. Bu, sigara içmek gibidir - herkes bilir ki, tütün dumanı sağlığa ziyandır. Tabii ki, herkes sigara kutularının üzerindeki sözleri de okuyor. Ama sigarayı bırakmak için bu, kif'ayət etmiyor, buna iç hazırlık ve motivasyon gerekir.İpuçlarıİnsan kendisi tedavi istiyorsa. Diğer durumlarda, göstərişlərdə yazıldığı gibi, ilaç preparatından kullanımının faydası sağlık için potansiyel riskten şüphesiz olarak, artık olmalıdır.Yüzey gerçekdışarıdan görünüyoraşırı objektif

Neden incidir:
Çünkü, biz itibar ettiğimiz insanlardan sadece tarafsızlık beklemiyoruz.Olesya kinli ve nezaketsiz insan değildi: başkalarının hayatına burnunu soxmurdu, sert fiyatlar vermiyordu, ama sorulara hep mümkün olduğunca düzgün ve tarafsız cevap veriyordu.Olesya arkadaşına, onun sevgilisini elinden alan kadın hakkında diyordu: "Bence, onun yeni sevgilisi şıktır ve çok iyi yola gidiyor." Gerçi, arkadaşı ondan ayrı bir fiyat bekliyordu. Görüşe hazırlanan ve aynanın önünden çekilmek bilmeyen kız kardeşine ise Olesya diyordu: "Bu elbisenin hoşuma gelmiyor, karnını gizlemek için sana başka tarz gerekir." Daha yüksek bir göreve geçmek isteyen ve Olesyadan destek uman iş arkadaşı ise karşılığında ondan şu sözleri işitti:

Haklısın, muhtemelen, bu görev sana nasip olmayacak, ya hiçbir nâiliyyetin yoktur".Insanların neden ve ne sebeple ondan incidiyini Olesya bir türlü anlam bilmiyordu. Kendileri soru sordu, gerçeği duydular, burada ne var ki?Benim çok sevdiğim "Yalanın ixtirası" filminde tasvir edilen dünyada insanlar hep düşündüklerini söylüyorlar. Garson uyarıyor: "Ben sizin qədəhinizdən birqurtum içtim", kız ise görüşmede oğlana rahatlıkla onunla görüşmeyeceğini diyor: o şişmandır, burnu da çirkin - genofondu neden korlasın ki? Garibanlara burada fakir, eybəcərlərə çirkin diyorlar. Ve sadece filmin baş kahramanı yalan söylemek yetisine çaldıktan sonra, başka bir şey elde eder: daha derinden görmeye, daha ince hissetmeye olanak veren əlahiddə görme becerisi.Senin kök ve zayıf olman önemli değil, bunu, genellikle, tartışmaya değmez. Ama sen iyi, sevecen, akıllı insansın. Bir elden herkese birilerinin sefih söz dediğini veya saf göründüğünü demeye hiçbir ihtiyaç yoktur.

 Daha önemli olanı şudur ki, o, cesur bir hareket etti ve onunla gurur etmeye değer. Ve yaşananların sadece görünen tarafını yansıtan gerçek neredeyse yüzeyi, ilkel ve hatta yalancı görünüyor.İpuçlarıBu gerçek türünü büyük dozda sadece samimi, dostyana antidepressantlarla birlikte kabul etmek olur:  Doğru, objektif olarak, sana zor olacak. Ama ben sana inanıyorum, seviyorum ve ne durumda, seni destekleyeceğim. Yakın insanlar zaten bunun için gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder